Commissioned for a residential property, this generative digital artwork manipulates footage of an adjacent street scape representing the passing of time. A display is inserted into the internal brick wall of a lounge with a camera capturing footage outside.

This digital window utilises complex visual programming to manipulated and combine live footage with prerecorded footage and a series of visual indicators referencing changes in time. A collaboration between Chris Fox and Alex Davies, this perpetual digital time window evolves as an accumulation of moving images through time.

Building Entry Statement
Architectural Intervention

2018

Chris Fox and Alex Davies. Commissioned for a residential property, this generative digital artwork manipulates footage of an adjacent street scape representing the passing of time. A display is inserted into the internal brick wall of a lounge with a camera capturing footage outside.

Time Window

Documentation Photos:  Alex Davies

COASTAL GARDEN HOUSE Architect:  Neeson Murcutt Architects

Credits, Collaborators and Consultants

Gadigal Country, Sydney, NSW Australia

© 2022 by Studio Chris Fox.

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn